Petitie : Rotonde Lindekens

Het gemeentebestuur van Wommelgem is bezig met de heraanleg van het kruispunt Ternesselei-Nijverheidstraat-Van Tichelenlei (de Lindekens).
Men wil er een rotonde realiseren waardoor het verkeer vlotter zou moeten verlopen op dit drukke kruispunt.
Jammer genoeg werd er in het ontwerp beslist om de fietsers geen voorrang te geven op de rotonde.

De vlottere doorstroming geldt dus enkel voor de autobestuurders.

Groen Wommelgem vindt dit een gemiste kans. Volgens recente tellingen in de provincie Antwerpen rijdt 4 op 10 van de werknemers met de fiets naar het werk. Indien we fietsen nog meer willen promoten dan moeten we de fietsers een goeie doorstroming garanderen, ook op de rotonde aan De Lindekens. Het huidige ontwerp van de rotonde moet hiervoor niet gewijzigd worden. Het volstaat om de wegmarkeringen te veranderen en wat meer rode verf te voorzien om het fietspad door te trekken.

 

VRAAG: Ben jij akkoord dat de fietsers voorrang moeten krijgen op de rotonde aan De Lindekens ? Zo JA, neem dan deel aan deze petitie en vul je gegevens in en teken.

Al 172 ondertekenaars! Op naar 250
68%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.